HeppieZijn zoekt pedagogische begeleiders

een wel hele speciale oproep! een groep van 6 superkids (tussen de 13 en 18 jaar) met een extra zorgvraag is op zoek naar nieuwe, enthousiaste en zorgzame begeleiders. de kids van Heppiezijn komen op maandag en donderdagmiddag spelen, chillen, en leren op Jeugdland. Heppiezijn is “kind aan huis” op Jeugdland en we hopen dan ook heel erg dat de groep nog vele jaren bij ons kan blijven komen. daarom zetten we de vacature van Heppiezijn graag in de spotlights! hieronder lees je de hele vacaturetekst.

“Mogen wij ons voorstellen: wij zijn Joep, Lynn, Lucie, Rif, Kiki en Liza. Een groep toffe jongeren met een extra zorgvraag. We zijn ook vrienden en willen als groep heel graag bij elkaar blijven. Daarom zijn wij op zoek naar jou!!

” We zijn tussen de 13 en 18 jaar en willen na school met elkaar samen zijn om te spelen, te chillen en ook om te leren: hoe spelen we samen, hoe communiceren we, hoe gedraag ik me, hoe verhoud ik me tot de wereld en hoe ga ik om met mijn en andermans emoties”

Onze kinderen zijn prachtkinderen. Maar ze zijn ook kwetsbaar en hebben extra begeleiding nodig. Ze zijn vrienden geworden en kennen elkaar van Speciaal Onderwijs De Heldring in Amsterdam. Inmiddels zitten ze op het voortgezet speciaal onderwijs in Amsterdam, West en Noord. Onze begeleidingsorganisatie Heppiezijn stopt helaas met de middagen dus wij zoeken nieuwe begeleiders: persoonlijk, mensgericht, met maatwerk en uitgaand van de kracht van onze kinderen. In een kleine setting, vrolijk, met creatieve activiteiten en vooral veel buiten. Een locatie hebben we al: Jeugdland Amsterdam. Een warme en uitgebreide overdracht van de begeleidingsplannen door Heppiezijn is uiteraard mogelijk.

Jouw profiel als pedagogisch begeleider voor de groep ziet er als volgt uit:
Je bent een energieke begeleider met ervaring voor maan- en donderdagmiddagen en, eventueel en in overleg, vakantiedagen en soms een logeerweekend in en rondom Amsterdam. Je begeleidt jongeren (13-18 jaar) met een extra hulpvraag. Je professionele begeleiding staat voor plezierbeleving en je geeft hen ruimte om zich in hun eigen tempo te mogen ontwikkelen. De groep is klein en bestaat uit maximaal zes kinderen en twee vaste professionals. Je werkt dus op deze groep altijd met een collega. Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt de beschikking over een auto of kan er één lenen. Je hebt een recente VOG.

Functieprofiel
Minimaal 1 a 2 jaar werkervaring met de doelgroep Je beheerst verschillende begeleidingsstijlen en creëert rust in onverwachte situatiesJe ervaart ‘contact maken’ als belangrijk basiselement tijdens de begeleiding.

Opleiding en ervaring
Minimaal een relevante HBO diploma Je hebt kennis van de doelgroep: onder andere jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, ASS, ADHD, syndroom van Down. Je kent de ontwikkelingsgebieden van deze jongeren inclusief verschillende werkvormen.

Organisatietalent
Je kan een (mid)dagprogramma opzetten, overzicht behouden, en individueel sturen in groepsverband

Energiek en creatief
Je bent in staat een uitdagend en creatief aanbod te creëren en krijgt energie van werken met deze jongeren

Natuur
Je houdt van het buitenleven en de natuur en hebt ideeën om de groep daarin educatief mee te nemen

Professioneel en flexibel
Je kunt omgaan met (onverwacht) gedrag van kinderen en jongeren en hun omgeving. Je zorgt voor rust en veiligheid wanneer dit vanuit kinderen (of hun gedrag) wordt gevraagd.

Communicatief
Je kunt je communicatiestijl aanpassen aan het ontwikkelingsniveau van elk kind. Je bent bekend met ondersteunende gebarentaal Je communiceert op een heldere en professionele wijze naar ouders en collega’s

Wij bieden jou:
Een prachtige werkomgeving bij Jeugdland met fijne mensen en veel buitenlucht in een natuurrijke omgeving Een leuke groep vrienden die al op elkaar is ingespeeld en vertrouwd is met de omgeving van Jeugdland. Veel plezier, uitdaging en liefde in het contact met onze jongeren Vrijheid en autonomie in je werk en het programma dat je maakt Prettig contact met een groep betrokken ouders Een salaris dat passend is in deze sector en afhankelijk van de contractvorm (direct of via een organisatie)

Herken je je in dit profiel? Dan maken wij, de ouders, graag kennis met je. Je korte motivatie en CV kun je sturen naar Mireille koomenm@xs4all.nl en Meriam m.juthan@gmail.com. Als het klikt, dan stellen we je graag voor.

***let op het is dus geen vacature voor een positie bij Jeugdland (maar wij zijn wel de locatie). kijk voor meer info over Heppiezijn ook even op de website: https://heppiezijn.nl***