🏎️het grote recyclefeest♻️

 

op zondag 23 juni van 11:30 – 16:30 vieren wij het grote recycle feest op jeugdland. tijdens deze speciale editie bundelen we onze krachten met creatief collectief hotmamahot, de initiatiefnemer van de Recycle Rally*. het feest staat volledig in het teken van recyclen. leer hoe je kleding kunt recyclen en oud papier om tovert tot een kunstwerk. en wist je dat wormen poep ook een recycle-product is dat we graag gebruiken🪱. we recyclen vandaag alles maar dan ook alles van kop tot staart.

Bij de entree haal je een stempelkaart op waarop je de activiteiten waaraan je hebt deelgenomen kunt afstempelen, als je weggaat lever je de stempelkaart weer bij ons in en krijg je een beloning.

erg belangrijk! je hoeft niet alle stempels te hebben om een beloning te krijgen! 😉

 

alle activiteiten op het grote recycle feest zijn gratis

De activiteiten:

  • bouw met Davy een eigen kleine recycle-racer en maak een testrit op de racebaan. Eens kijken wie de snelste is!
  • oude enveloppen, foldertjes, kranten en printjes, met Cecile en Elodie toveren we oud papier om tot een kunstwerk.
  • afval? welnee! maak je eigen recycle-outfit—plastic zakjes, bakjes, wegwerpbestek… alles is van waarde tijdens deze workshop. recycle-expert worden? afvalkoninginnen Frouwkje en Tessa leren je de fijne kneepjes van het vak.
  • in de tuin maken we bloempotjes van oude kranten. we vullen deze daarna met aarde die de wormen alvast hebben gerecycled en stoppen er een zaadje in—een klein stukje jeugdland voor thuis!
  • bij onze vrienden van Outdoor en Watersport gaan we wiebelvlotjes maken van gerecyclede pallets en plastic fusten. (voor deze activiteit is een diploma A vereist. vanaf 6 jaar)
  • de natuurkundekermis strijkt neer op Jeugdland en neemt tal van experimenten met zich mee. verwacht vliegende fietswielen, springende ringen, zwevende pingpongballen en meer!
  • onze huisimker melle is ook weer van de partij en zal ons op een creatieve manier iets bijbrengen over hoe bijen recyclen.

Nog meer leuks:

  • de Hemelse Tuin ligt er weer prachtig bij, vind niet? wil je ook zo’n mooie tuin, klop dan aan bij de kraam van Bas en Mariska van Iambe.
  • glibber, spring, loop zacht en stevig op ons blote voetenpad. tijdens het zomerfeest is het blotevoetenpad tussen bepaalde tijden geopend.
  • en natuurlijk is het huttendorp weer geopend. het kan soms hard gaan met de hamers en dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

en dan om 16:00 juichen we de teams van de recycle rally race toe op de asfaltplaat bij de spannendste en vetste race van het jaar!

 

* zes weken lang bouwde team oost aan een recycle racer. tijdens het zomerfeest zullen zij de strijd aan gaan met teams uit verschillende stadsdelen om de felbegeerde Recycle Rally Cup. om 16:00 uur is de grote finale. kom je kijken en aanmoedigen?

nieuwsgierig naar meer informatie over de Recycle Rally, of wil je je alvast aanmelden voor volgend jaar? ga dan naar www.recyclerally.nl