De Jeugdland Avonturen Academie

kom vanaf 7 januari op natuurreis op en om Jeugdland met de Avonturen Academie! een nieuw programma waarop we elke eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 samen  met de meest inspirerende experts alles leren over de natuur om ons heen. van de kleinste schimmel op de grond tot de aller-verste sterren!

Iedere eerste zaterdag van de maand van 14:00 – 16:00 gaan we op natuurexpeditie op en om Jeugdland.
samen met experts/inspirators leren we alles over de sterren in de lucht tot aan de grond onder onze voeten.
iedere expeditie van de academie is erop gericht de kinderen te laten ervaren door praktisch bezig te zijn, dat betekent dat we veel naar buiten gaan of binnen experimenten doen/dingen ontdekken. het doel is om kinderen te verbinden met de natuur en ze te laten ervaren wat deze voor hen kan betekenen.
de experts zijn enthousiaste en gepassioneerde vertellers die de kinderen mee naar buiten nemen en met hun kennis een tipje van de natuurlijke sluier voor de kinderen kunnen oplichten. ze komen van universiteiten, zijn stadsecoloog of boswachter en zijn bovenal gedreven, gepassioneerd en natuur ‘gek’.
de thema’s van de academie zijn ruimte, vogels, dieren en planten en bodem (schimmels en paddestoelen). dus van in de lucht tot aan de grond, van het heelal, naar het allerkleinste (bacteriën en schimmels).

zaterdag 4 februari van 14:00-16:00 staat de Avonturen Academie in het teken van het heelal experts Jelmer en Saugata van het Anton Pannekoek Instituut nemen ons mee op ontdekkingsreis naar de ruimte!

de Avonturen Academie is leuk vanaf 8 jaar en meedoen is gratis. wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan hieronder aan. (maar als er genoeg plek is mag je natuurlijk ook op de dag zelf meedoen :)).