Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er op zaterdag en zondag twee leuke activiteiten te volgen.

op zaterdag komt vlinderman Nicky van Mot in Mokum je alles leren over vlinders tijdens de mini avonturen academie.

op zondag hebben we iets heel bijzonders: een natuurfilosofie-wandeling. Tijdens deze wandeling kom je allerlei dieren en planten tegen – van de wilg en de vleermuis tot de korstmos en de mens. Samen met de kunstenaars van buitenateliers zet je je gedachten om in kunst.

beide activiteiten worden 2 keer per dag gegeven op de onderstaande tijden.

op zaterdag zaterdag 7 oktober | 13.00 – 14.00 & 15.00 – 16.00

en op zondag 8 oktober | 11.00 – 13.00 & 12.00 – 14.00

de activiteiten zijn gratis. meld je hiernaast even aan om zeker te zijn van een plekje.

mini Avonturen Academie-mot in mokum

zaterdag 7 oktober | 13.00 – 14.00 & 15.00 – 16.00

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er op zaterdag twee mini-edities van onze Avonturen Academie. 

Bij de Avonturen Academie gaan we op expeditie op en om Jeugdland. Samen met echte experts – van sterrenkundigen en boswachters tot bodemwetenschappers en natuurfilosofen – leren we van alles over de natuur. Het doel is om kinderen te verbinden met de natuur en ze op een praktische én avontuurlijke manier te laten ervaren wat deze voor hen kan betekenen. 

Deze keer staat de Avonturen Academie in het teken van de vlinders. Samen met vlinderman Nicky Castricum van de natuurlijke vlindertuin Mot in Mokum gaan we op avontuur en ontdekken we van alles over deze super interessante beestjes. Neem je laarzen en al je vragen mee!

de avonturen academie is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar en meedoen is gratis 🙂 wil je zeker zijn van een plekje? meld je dan hiernaast aan.

zijn de maan en de vlinder vrienden? natuurfilosofie x buitenateliers

zondag 8 oktober | 11.00 – 13.00 & 12.00 – 14.00

Op Jeugdland hebben we binnenkort iets heel bijzonders: een natuurfilosofie-wandeling. Tijdens deze wandeling kom je allerlei dieren en planten tegen – van de wilg en de vleermuis tot de korstmos en de mens. Je leert iets bijzonders over ze en krijgt een mooie/belangrijke/gekke vraag om zelf over na te denken.

En extra leuk: tijdens het Weekend van de Wetenschap loopt kinderfilosoof Maaike Merckens-Bekkers van WonderWhy met ons mee! Samen gaan we nadenken over de natuur en hoe wij ons daartoe verhouden. Na de wandeling denken we nog even door, maar gaan we ook iets maken: samen met kunstenaars van Buitenateliers zetten we onze gedachten om naar een kunstwerk.

de wandeling & buitenateliers zijn leuk voor kinderen vanaf 8 jaar en meedoen is gratis 🙂 wil je zeker zijn van een plekje? meld je dan hiernaast aan.

meld je hier aan!