Vrijheidsmaaltijd op 5 mei

op bevrijdingsdag gaan we iets bijzonders doen!

5 mei vieren op Jeugdland

5 mei is bevrijdingsdag en op die dag viert Nederland vrijheid. door het hele land zijn er speciale activiteiten waaronder Vrijheidsmaaltijden, een gezellig eetmoment waar je samen met andere eten deelt en stilstaat bij wat vrijheid betekent voor jou. ook Jeugdland doet mee! 🕊

om 14:00 en om 15:00 zijn er workshops: op het Eetbaar Eiland bakken we vrijheidspizza’s met zelfgeplukte kruiden en eetbare bloemen, Poetry Circle schrijft samen met kinderen vrijheidswensen, en we maken samen de allermooiste tafelkleden. de workshops zijn gratis toegankelijk en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

🍽 vanaf 16:00 start het speciale Vrijheidsmaaltijd programma. we dekken een lange tafel in de tuin (of bij slecht weer in het paviljoen) waar we deelnemers samen met de dichters van Poetry Circle ontvangen. na een extra ronde workshops speelt de Oekraïense theatermaakster Anastasiia Liubchenko met haar collega’s de voorstelling Sprookjes van Thuis, waarna we aan tafel gaan. als Jeugdland gesloten is voor de rest van het publiek, spelen we met z’n allen een spel (groot en klein!)

Jeugdland vraagt hiervoor een bijdrage van €5,- p.p., hiervoor krijg je van 16:00 – 20:00 programma waaronder een voorstelling en een maaltijd van pizza, soep en een ijsje toe.

📧 het Vrijheidsmaaltijdprogramma = VOL! reserveren is niet meer mogelijk.