het grote chaotische lentefeest 🌪️

op zondag 14 april vieren we de lente! van 11:30 tot 17:00 uur zijn allerlei gratis avonturen te beleven.  

dit jaar staat het lentefeest in het teken van chaos! 😵

bij jeugdland zijn we niet vies van gezellige chaos en tijdens het lentefeest laten we de remmen nog iets meer los dan normaal. we gaan dingen doen die thuis misschien niet mogen (zoals tekenen op de muren!), we helpen de chaotische Chaos met het aanbrengen van orde en stellen ingewikkelde vragen als echte filosofen—waar komen gedachtes eigenlijk vandaan? waarom is het nodig om op te ruimen? wat als we alle hekken in een dierentuin weghalen? qek emp emmu mukkuft ol vum emsepuk uul elwufu zmuq dfogjul? (wat als alle letters in het alfabet een andere plek krijgen?) we zien je graag op zondag 14 april om dit samen met ons te onderzoeken.

lang leve de (georganiseerde) chaos! 🎉

met het thema chaos sluiten we aan op de week van de kinderfilosofie.

hieronder vind je het programma :

 

  • schminken? doe het lekker zelluf! – locatie: speeltuin

dit jaar geen schminkteam maar een schminktafel waar jij jezelf, je ouders/verzorgers, je broer, zus, vriend, vriendin mag opmaken. het thema is chaos, dus het kan eigenlijk niet mis!

  • drive-in bioscoop
  • van chaos tot kunst: magische lijsten- locatie: voor de loods

bekijk in de drive-in bioscoop een inspirerende Klokhuis-sketch over chaos en maak daarna je eigen excuus om nooit meer je kamer op te hoeven ruimen – met een lijstje erom wordt zelfs de grootste berg rommel een kunstwerk!

  • CHaOs TraFfic PaRk- locatie: asfaltplaat

dit is een autobaan zonder regels. is links wel echt links en wie moet voorrang verlenen aan wie? help de verkeersbrigadiers bij maken van verkeerslichten, slagbomen en borden om orde aan te brengen in de chaos (of juist lekker eigenwijs meer onrust te zaaien).

  • buiten de lijntjes- locatie: jeugdlab

het lab zou het lab niet zijn als er niet geexperimenteerd mag worden. vandaag mag je doen wat thuis (waarschijnlijk) niet mag, namelijk tekenen op vloer en de muren onder het genot van experimentele muziek gemaakt door finse kinderen.

  • chaotisch spel- locatie: fort planckensteijn

In de knoop, uit de knoop, opbouwen en uiteenvallen… onze sportieve vrienden van Outdoor en Watersport zorgen voor een chaotisch speelse activiteit. @sport4kidz

  • wild(e) planten- locatie: hemelse tuin

volgens de Griekse mythologie liggen in Chaos de zaden opgeslagen voor alle dingen op aarde. uit de chaos in de @hemelsetuinen hebben we alvast de zaden voor kruidenplanten gehaald. de moestuin op jeugdland lijkt misschien chaotisch, maar alles wordt juist door elkaar geplant om een evenwichtig ecosysteem te creëeren. als natuurlijk bestrijdingsmiddel mogen kruiden hierin niet ontbreken, dus plant maar raak!

  • kapsalon mevrouw stamper- locatie: speeltuin

in de kapsalon van Mevrouw Stamper (@semna.segal) is het altijd chaotisch gezellig en daardoor is het altijd een verrassing met wat voor kapsel je de salon verlaat.

  • gaia de chaotische chaos professor-locatie: aan de rechterkant van het hoofdgebouw

Professor Gaia (@elodieemilis) heeft allemaal vragen over chaos die ze graag wil onderzoeken, maar omdat ze zelf eigenlijk een beetje te chaotisch is wil het maar niet lukken. Help jij de verwarde professor met het vinden van antwoorden in de chaos?

  • chaotische verhalen- locatie: in de hooischuur 

naast alle chaos is het ook mogelijk om even lekker te ontspannen tijdens het lentefeest. in de hooischuur luister je naar verhalen die op een of andere manier het thema chaos aansnijden. op de leeslijst staan: “Ada Dapper, Wetenschapper” van Andrea Beaty; “De grote boze heks” van Hanna Kraan; “Avonturen van de Dappere Ridster” van Janneke Schotveld; “Rijmsoep” van Roald Dahl; en “De Chaos in Loïs” van Yorick Goldewijk (Kinderboek bij de Maand van de Filosofie 2024).

 

p.s zit je haar goed? op dit evenement worden foto’s en filmpjes gemaakt