voedselbos meehelp dag
zaterdag 09 december | 10:00 - 13:00

voedselbos meehelp dag

op zaterdag 9 december steken we de handen uit de mouwen en gaan we ons voedselbos in!

we zijn tijdens onze recente voedselbos expeditie bij maarten van de wilde school in wapenveld allemaal nieuwe dingen te weten gekomen over het voedselbos-principe en hebben bij kwekerij arborealis, die een hele voedselbos afdeling hebben, heel veel nieuwe planten ingeslagen die we samen met jullie een plek willen geven. we hebben ook een aantal hele bijzondere planten meegenomen. heb je weleens gehoord over een boom waarvan de bladeren smaken naar een franse uiensoep? of een kruid dat smaakt en ruikt naar een glaasje cola?

naast het uitplanten zullen we deze dag ook een kraamkamertje maken voor stekkies en gaan we mulchen, dit betekent dat we de bodem van een laagje organisch materiaal voorzien, zoals: blad, snoeiafval of gras. zodat de bodem onder een lekker warm dekentje ligt voor de komende koude winterperiode. ook heeft mulchen nog veel meer voordelen waar we je graag meer over vertellen op 9 december.

wil je meer te weten komen over het voedselbos, permacultuur en hoe we er in ons voedselbos op jeugdland voor zorgen dat we een systeem krijgen waarin schimmels, bacterien, planten en de beesten met elkaar samenwerken. dan vertellen we je daar graag meer over.