Dagboek van een vervuiler theatervoorstelling
dinsdag 25 juli | 19:00 - 20:30

Dagboek van een vervuiler theatervoorstelling

25 juli is er een voorstelling van studio 52nd op jeugdland. De voorstelling bekijk je door het lopen van een route. Op verschillende plekjes op jeugdland zullen kleine stukjes worden opgevoerd door proffesionele acteurs en kinder talenten.

Let op: er is een beperkt aantal plekken, wil je erbij zijn? meld je dan aan via het formulier hieronder

Studio 52nd maakt theater. Met kinderen, met jongeren, die ze koppelen aan theaterprofessionals. Daar is een hoop over te vertellen, maar liever laten ze hun voorstellingen spreken. Of eigenlijk laten ze hun schrijvers spreken, kinderen en jongeren waarvan zij vinden dat het hoog tijd is dat zij aan het woord komen.

over de voorstelling: Dagboek van een vervuiler voorstelling

Hoera, zomer! Wat is er beter dan hele dagen limonade drinken met een rietje en ijsjes eten van een stokje? Niets, toch? Nou, daar denkt het milieu heel anders over. Rietjes en stokjes zijn overbodig afval! Chipszakjes, barbiepoppen, kippenboutjes: allemaal slecht.

Ja, maar hallo… Volgens het milieu is iederéén een vervuiler. Als het aan haar lag, gingen we terug naar de oertijd. Dan aten we met onze handen uit een pompoenschil en dronken we water uit de rivier. Vies! Milieu, milieu? Milieubeu, dát zijn we. Laat ons het goede leven leiden en denk positief: plasticsoep is best lekker met een beetje peper en zout.

Voor Dagboek van een vervuiler leren acht kinderen en acht theaterstudenten spelen met  halve maskers, begeleid door maskermaker en theaterdocent Joris Christ. Samen duiken zij in de hoofden van de vervuilers en viezeriken van deze wereld. Wat kunnen zij allemaal niet opgeven? Meer afval, maar minder afwas na een feestje? De beste games spelen op de nieuwste smartphone? Hun verre familie bezoeken met het vliegtuig? Waarom zijn soms dingen belangrijker dan het redden van de planeet? Denken kinderen daar anders over dan hun ouders, ooms, tantes en grootouders?

Wil je antwoord op deze vragen, maak je dan klaar voor de grappigste, spannendste, emotioneelste, maar vooral vervuildste voorstelling ooit, want vervuilen; dat kunnen we allemaal!

kom je kijken?