🎨 buitenateliers met isa van lier
woensdag 10 april | 14:00 - 16:00

🎨 buitenateliers met isa van lier

hoe ruikt klei? hoe voelt het? is het warm, koud, zacht, hard, zwaar, licht? hoe kun je klei tot leven wekken? we gaan het deze maand onderzoeken in de buitenateliers! 

tijdens de buitenateliers ga je creatief aan de slag in de buitenlucht onder begeleiding van een kunstenaar en in maart is dat isa van lier. 

isa maakt sculpturen van klei, schilderijen en ruimte vullende installaties die samen een kleurrijke wereld vormen waarin alles leeft en bezielt is. zo ontstaat een universele beeldtaal waarin verstopte wezentjes je nieuwsgierig aankijken en verwelkomen om als een kind dichter bij te komen en te verdwijnen in een wereld van verbeelding. in 2019 verbleef zij een half jaar in Tokyo, voor een uitwisselingsprogramma, waar ze veel inspiratie op deed in de Japanse cultuur en het Zen Boeddhisme. Sindsdien creëert ze tempelachtige ruimtes waar je het hoofd kan verstillen en tot rust kan komen in de hectiek van het leven in 2024. voor de tentoonstelling Paradys bouwde zij een vijf meter hoge tempel in de vorm van een ei.

de workshops zijn gratis en vinden plaats op woensdag 3, woensdag 10, woensdag 17 en woensdag 24 april tussen 14:00-16:00 uur. De workshops zijn leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.