stem op het blotevoetenpad

breng je stem uit via Oost Begroot en help ons de eerste stappen te zetten!

help je mee om Jeugdland nog mooier te maken met een avontuurlijk blotevoetenpad door het nieuwe Hemelse Tuinen Stadslandbouw gebied?

hoe werkt het?

woon jij in de Indische Buurt of in het Oostelijk Havengebied? dan kan je via Oost Begroot stemmen op ons plan voor een blotevoetenpad op Jeugdland! je hebt namelijk een brief gekregen van de gemeente met daarin een unieke code waarmee je via de website van Oost Begroot kunt stemmen op de leukste buurtinitiatieven.

je vindt ons plan met de titel Avontuurlijk blotevoetenpad op Jeugdland onder het kopje ‘kindvriendelijke buurt’. je kunt op meerdere plannen stemmen en dat is maar goed ook want onze buurtgenoten hebben ook allerlei leuke, groene en kindvriendelijke plannen bedacht! per thema maak je een top 3 van je favoriete plannen; zorg je dat ons blotevoetenpad daar ook bij zit? 🙂 stemmen kan tot 1 februari via deze link: https://oostbegrootindischebuurtohg.amsterdam.nl/stemmen

voor meer informatie over hoe je kunt stemmen kun je terecht op de website van Oost Begroot

het blotevoetenpad

je doet je schoenen uit en op je blote voeten spring je van de omgevallen boom zo de houtsnippers in. je struint door de hoge grassen en probeert je evenwicht te bewaren op de boomstampaaltjes die je door de hoogstam boomgaard leiden. via grote keien en palen loop je de vijver over en zie je de wereld op z’n kop vanuit je hangmat. je leert waar het graan voor je boterham vandaan komt. je voelt modder tussen je tenen kruipen terwijl je een besje proeft. je hoort de bijen op de bloemen naast het pad en wanneer je met je handen door de kruiden gaat, komen de heerlijkste geuren vrij. als je je voeten afspoelt en je schoenen weer aantrekt voelt het alsof je even in een andere wereld was.

over Hemelse Tuinen Stadslandbouw & het blotevoetenpad

vanuit de overtuiging dat het ervaren van de natuur met al je zintuigen goed is voor je gezondheid en dat het een positief effect heeft op de sociale samenhang in de buurt, is Hemelse Tuinen -onder leiding van Roos Kuipers – begonnen het terrein van de vroegere kinderboerderij te transformeren naar stadslandbouw met een moestuin, kruidentuin, ecologische vijver, voedselbos, zintuigenpad en een blotevoetenpad.

het blotevoetenpad  is een wandel- en klauterroute die kinderen en hun ouders op speelse wijze langs de verschillende landschapstypes en elementen van het gebied leidt.

het blotevoetenpad wordt zo’n 300 meter lang, maar het kan in de toekomst ook verlengd worden door een aansluiting te maken met het terrein achter Jeugdland of de oeverkant van het Nieuwe Diep bij het Flevopark.

stemmen, stemmen, stemmen!

kun je niet wachten om je schoenen uit te trekken en het blotevoetenpad te ervaren? breng dan tussen nu en 1 februari je stem uit via:
https://oostbegrootindischebuurtohg.amsterdam.nl/stemmen

heb je nog vragen over hoe het stemmen precies werkt of wil je meer weten over het plan? mail dan naar: sannesofie@jeugdlandamsterdam.com